Осмели се да опиташ!
0
Меню
  • Начало +
  • |
  • |
  • |
Начало Марки

Марки

«1»

BlueBag Coffee

Всички кафета, изпечени от BlueBag могат да бъдат проследни обратно до техният производител, ферма или кооператив.

Работят с фермери и търговци, на които могат да се доверят и споделят цялата информация за всеки един произход.

Kафетата са с различни сертификати, като organic, fairtrade или rainforest alliance. По-важното за нас, е да знаем историята, която се крие зад всяко едно кафе. Не се уповават само на информацията, споделена на етикетите залепени на него. Качеството и устойчивото развитие имат различни форми и измерения.

Разбира се, кафетата които селектират са специални и висококачествени. Струват малко повече, но вкусът е в пъти по-добър!

Както всички плодове, кафето е сезонен продукт, което означава, че избраните от BlueBag кафета ще се сменят през годината. Внимателно изпичаt всяко ново кафе за да изведат най-добрите и вкусни характеристики от него.

5
продукти

GLARUS

ГЛАРУС - НИЕ МИСЛИМ РАЗЛИЧНО
Нарекохме нашата бира GLARUS защото търсихме име, което да отразява варненския ни корен и същевременно да даде добра представа за това, към което се стремим – силна, независима и малко авантюристична пивоварна. Пивоварна, която търси и доставя продукти от далеч с цел да създаде нещо ново, качествено и различно.
Нашите основатели и главният пивовар Деян Иванов, споделят силна страст към доброто и качествено крафт пиво. Страст, която се надяваме да предадем и на вас. Започваме истинска революция в пивоваренето и ще променим отношението ви към бирата като цяло.
Бирите на "Гларус Крафт Брюинг" са повлияни от най-успешните стилове бира, които може да се намерят по света, особено тези от  Великобритания, Белгия и Америка.  Същевременно, всяка наша бира е базирана на уникални рецепти и комбинации от малц, хмел и дрожди! 

0
продукти

DOGMA

Dogma е малка, сръбска, занаятчийска пивоварна от Белград. Тя е изцяло посветена на създаването на качествено крафт пиво, за направата, на което биват използвани само най-висококачествени естествени съставки и съвременни технологии. Пивоварната е основана през 2016г. в Белград, Сърбия.
Името Dogma (от стгр. δόγμα – твърдение, принцип, учение) говори само по себе си – безкомпромисно качество, неподлежащо на обсъждане или съмнение.“

0
продукти

Трима и Двама

"Трима и двама" е крафт пивоварна разположена в град Сливен. Въпреки необоримите доказателства, че корените ни са от древен Египет, не се имаме за най-старата пивоварна в околията. Даже точно обратното.

Идеята се зароди края на 2014 година, когато двама бирени ентусиасти решиха да се впуснат в приключение. След безбройни варки в домашни условия нашият главен пивовар - Йордан Ченков реши да мине на следващото ниво и да се превърне в професионален пивовар. Вторият от "Трима и двама" Пеньо Георгиев, потегли заедно с него, че да не се мъчи самичък. И така започна одисеята по регистрирането на пивоварната. След дълга и изтощителна борба с всякакви очаквани и неочаквани злодеи, в края на 2016 година, героите най-сетне са близо до срязването на лентата.

Март месец 2017г. пивоварната бе официално открита с бурно пиршество в присъствието тълпи екзалтирани биролюбци и така се даде старта на една нова глава в историята на "Трима и двама". От тук нататък се очаква целокупният български народ да бъде залят с тонове магически еликсири, които да променят ежедневието му завинаги.

1
продукти

CHIMAY

     Пивоварната е основана в абатството Скуърмонт , в белгийската община Чимай през 1862 г. 
Пивоварната произвежда три Ale's както и Patersbier за самите монаси, който от време на време се продава като Chimay Gold; те са известни като трапистки бири, защото са направени в манастир от траписти . Това беше първата пивоварна, която използва обозначението Trappist Ale на своите етикети

„Шиме“ (на френски: Chimay) е трапистка бира, произведена и бутилирана в пивоварната на абатство „Notre-Dame de Scourmont“ в Шиме (Белгия). Chimay e една от осемте трапистки марки бира, заедно с Achel, Westmalle, Westvleteren, Orval, Rochefort, „Engelszell“ и La Trappe (на Koningshoeven), които имат правото да носят знака „Автентичен трапистки продукт“ (Authentic Trappist Product), обозначаващ спазването на стандартите на „Международната трапистка асоциация“.

1
продукти

Casa Kakau

Casa Kakau е семейна компания от Пловдив, произвеждащa истински, натурален шоколад по технологията „bean to bar“ /от какаовите зърна до блокчето шоколад/

Историята ни започва през есента на 2016 година, когато решили да приготвят домашен шоколад от какаови зърна за сина си. Той е със силна хранителна алергия, затова шоколадът трябвало да бъде без мляко и животински продукти, без лецитин, без глутен, без подобрители, консерванти и стабилизатори. Шоколадът се получи много успешен и решили да споделят оригиналната семейна рецепта с повече хора, които се стараят да се хранят здравословно и пълноценно.

Днес предлагат широко портфолио от Vegan /без животински продукти или следи от тях/ шоколад за направата, на което използваме само натурални продукти, ядки и сушени плодове.
В производството им никога не са използвани млечни продукти.

Casa Kakau е първата българска компания предлагаща 100% натурален шоколад за пиене, произведен само от какаови зърна и нерафинирана тръстикова захар.

Всички продукти, които произвеждат се приготвят с какаови зърна, които сами внасят директно от фермите в Еквадор. По този начин се гарантира свежестта и качеството на изделията и същевременно подкрепят хората, отглеждащи какао. С покупката на всеки шоколад Casa Kakau, клиентите директно помагат на фермерите в Еквадор да получат заслуженото възнаграждение за труда си.
През септември 2017 година Casa Kakau е удостоена със сребърен медал за черен шоколад с боровинки "Dark & Cranberry" от International Chocolate Awards, а една година по-късно Casa Kakau е отличен с награда и за шоколада с портокал.
През март 2018 година, Casa Kakau e обявен като един от най-уникалните шоколади в света от британския вестник "The Independent". Статията може да видите тук: goo.gl/LRUq6J

3
продукти

Barcelona Beer Company

Признаваме си, харесваме бирата. Добра бира.
Бира, направена от нашите майстори пивовари и с най-добрите суровини. 
Един ден, пиейки страхотна бира, решихме да създадем собствена пивоварна. Истинска, качествена бира. Бира, достойни за нашия град, Барселона.  Автентичната крафт пивоварна на Барселона. С внимателен подбор на отлични малцове, хмел и мая. Без добавки, разбира се. И с невероятно чиста вода от Природния парк Монсен, вода от Font del Regàs.

0
продукти

Basqueland Brewing

Basqueland Brewing е основана от трима американски емигранти със споделена мечта - създаване на бира. Започвайки  през 2014 г., триото бързо установи лоялно следване, откривайки собствена пивоварна извън Сан Себастиан само една година по-късно. Оттогава Баскаленд бързо се превърна в една от най-разпознаваемите испански пивоварни в европейската занаятчийска общност, добре разглеждана не само заради своите West Coast и IPA, но също толкова и за своята гама от Kölsches, saisons, sours, porter и stouts. 

0
продукти

Black Isle Brewery

Black Isle Brewery Ltd. е органична пивоварна на Черния остров , в района на Хайленд в Шотландия, близо до село Мунлочи . Пивоварната прави разнообразни бири, включително Yellowhammer, Red Kite Ale, Goldfinch Porter и Scotch Ale.

0
продукти

Brasserie d'Achouffe

Brasserie d'Achouffe е белгийска пивоварна със седалище в Achouffe . Основана е през 1982 г. от двама зетя, Пиер Гоброн и Крисчън Бауераертс, като хоби. През септември 2006 г. пивоварната е закупена от пивоварната група Duvel Moortgat .

3
продукти

BLEK PINE

Blek Pine е българска пивоварна за крафт бира, основана през 2015 година от Боби и Митко (Божидар Александров и Димитър Георгиев).  Базирана в столичния квартал Горна баня, пивоварната е една от най-младите български крафт пивоварни. 

0
продукти

Clausthaler

Clausthaler е безалкохолна бира номер 1 в света, а Германия символизира отличната бира. Тя е произведена само от чисти натурални съставки, съгласно Немския закон за чистота от 1516г.

0
продукти

Cohones

Ако Cohones можеше да говори, щеше да ти каже, че се гордее със себе си. Но не може да говори. Все пак е бира. Затова ще ти кажем, че ни отне година и половина да я направим такава, каквато самите ние искаме да бъде. Чухме едно доволно количество пъти, че няма смисъл да се занимаваме, че тая работа с пивоварната не е за нас, че не е и за у нас. И, честно казано, бяхме много близо да повярваме след СТО И ДВАЙСЕТ посещения в митниците, за да получим лиценз. Е, получихме го. Това, което не се получи, беше бирата. Първата варка беше.. хлъц. Нещо не нацелихме градусите и се наложи да си лягаме рано-рано. После – следваща варка. И после пак. Айде, бирата ще стане в някакъв момент. Ама през това време трябва и бутилки да се внесат, щото са специални. И капачки ще трябват, и етикети трябва да се напечатат. В един момент осъзнахме, че тая работа с пивоварната започва все повече да заприличва на нещо, не е просто хоби и май ще трябва да напуснем другата работа. После пак малко в митниците, ама пък вече бяхме калени и тогава, о, чудо! Имаме лиценз, имаме бутилки, имаме капачки. Даже имаме и логото върху капачките. Имаме и етикети. А, да, имаме и бира, която след 12 варки стана мега. И си заложихме топките, че ти хареса и на теб. Сега остана само да я опиташ.

0
продукти

Corsendonk

Corsendonk е марка бира, произведена под лиценза на Brasserie Du Bocq. Името му е препратка към манастир в Oud-Turnhout. През 1982 г. Jef Keersmaekers, потомък на Антониус Кеерсмейкерс (основател на оригиналната пивоварна през 1906 г.), получава шанс да възроди марката и стартира нова серия бири.

0
продукти

DouGall's

Dougall's е занаятчийска бирена фабрика, разположена в Лиерганес ( Кантабрия , Испания ), основана през 2006 г. от англичанина Андрю Томас Дугал.

0
продукти

Dugges

Dugges Ale- & Porterbryggeri (пивоварна Ale & Porter на Dugge) е пивоварна в Landvetter извън Гьотеборг , Швеция . Пивоварната е стартирана през 2005 г. от Mikael Dugge Engström и е фокусирана върху топ-ферментирали бири, повлияни от американските микро-пивоварни. Ейловете се варят с много хмел, като Chinook, който им придава силен и приятен аромат. Пивоварната е много активна в изобретяването на нови видове бира и обикновено има много тестови партиди за продажбa.
Пивоварната е спечелила няколко медала в състезания. Например златен медал на Стокхолмския фестивал за бира и уиски.

0
продукти

Daniel Thwaites

Thwaites Brewery е регионална пивоварна, собственост на основана през 1807 г. от Daniel Thwaites в Блекбърн, Ланкашир, Англия. Фирмата все още работи,въпреки че оригиналната пивоварна е била съборена през 2011 г.  Част от бизнеса му с бира е продадена на Marston's през март 2015 г.  Днес Thwaites все още произвежда бира, но в много по-малки количества, тъй като продава само в собственото си имение на кръчми, ханове и хотели. 

0
продукти

Duvel

Пивоварна Duvel Moortgat (Brouwerij Duvel Moortgat) е фламандска фамилна пивоварна, основана през 1871 г. Duvel, се изнася в повече от четиридесет страни. Duvel е брабански , гентски и антверпенски диалект за дявол , като стандартната холандска дума е duivel [ˈDœy̯vəl] .Пивоварната Moortgat е основана през 1871 г. от Ян-Леонард Moortgat, който произхожда от семейство пивовари, живеещи в Steenhuffel , Белгия .  През 50-те години третото поколение Moortgats пое контрола над пивоварната.

 

0
продукти

Edge Brewing

Edge Brewing е създадена в Барселона през 2013 г. от двама американци, които бяха толкова нетърпеливи да се присъединят към крафт бирената революция в Европа, че докараха пивоварна. Съчетавайки фино разработена американска пивоварна техника, най-добрите налични съставки и дългогодишен опит в пивоварството, сега правят прясна, истинска, американска занаятчийска бира за местния пазар. Новият им дом за приготвяне на пивоварни се намира в един от най-вълнуващите градове в света, в района на Барселона, Poble Nou.

0
продукти

Fuller's

Griffin Brewery на Fuller е пивоварна със седалище в Чисуик, Западен Лондон, основана през 1845 г. и е била семейна регионална пивоварна до януари 2019 г., когато дивизионното отделение на Fuller, Smith & Turner PLC е продадено на Asahi.
Griffin Brewery на Джон Фулър датира от 1816 г .; през 1845 г. към неговия син Джон Бърд Фулър се присъединяват Хенри Смит и Джон Търнър.
След продажбата на пивоварната, Fuller, Smith & Turner все още притежават и работят над 380 кръчми, ханове и хотели в южната част на Англия.

0
продукти

Electric Nurse

През 2012 г. медицинската сестра Ида Енгстрем и електроинженерът Петер Роберстсон започнаха умело наречената си пивоварна „Електрическа сестра“. Пет години по-късно те преминаха от домашни пивовари до професионалисти на пълен работен ден и техните бири се предлагат в повечето бирени барове в града.

0
продукти

JENNINGS

Пивоварната „Дженингс“ е основана в село Лортън (разположено между Кесуик и Кокермут) през 1828 г. от Джон Дженингс (1783 - 1876), син на Уилям Дженингс (1751 - 1848), който е бил малтийски търговец.

0
продукти

Kasteel

Основана през 1811 г. от Армандус Ван Хонсебрук, пивоварната вече е в своето 5-то поколение на семейство Ван Хонсерук, в което се произвежда все по-разнообразна гама бири. След години на пивоварство семейството закупува замъка Ingelmunster през 1986 г. и 3 години по-късно стартира гамата бири Kasteel (замък). 

0
продукти

Krombacher

„Традицията е жива в Кромбах“
От малка домашна пивоварна до най-голямата частна пивоварна в Германия
Семейна собственост от поколения, пивоварната Krombacher днес е най-голямата частна пивоварна в Германия и една от най-модерните в Европа. Твърдението ни винаги е било да се вари бира с най-високо качество. По този начин, всяка бира Krombacher се приготвя изключително от най-добрите естествени съставки с много внимание и внимание към детайлите, като се използва оригинален вековен пивоварен занаят. 

1
продукти

La Trappe

„Ла Трап“ (на нидерландски: La Trapp) е трапистка бира, произведена и бутилирана в пивоварната на абатство „Koningshoeven“ (пълното име на нидерлански език е „Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven“) в Berkel-Enschot (Нидерландия). „La Trappe“ e една от единадесетте трапистки марки бира, заедно с Achel, Westmalle, Westvleteren, Chimay, Orval, Rochefort и Engelszell, Tre Fontane, Spencer, Zundert, които имат правото да носят знака „Автентичен трапистки продукт“ (Authentic Trappist Product), обозначаващ спазването на стандартите на „Международната трапистка асоциация“.

1
продукти

La Trappe

„Ла Трап“ (на нидерландски: La Trapp) е трапистка бира, произведена и бутилирана в пивоварната на абатство „Koningshoeven“ (пълното име на нидерлански език е „Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven“) в Berkel-Enschot (Нидерландия). „La Trappe“ e една от единадесетте трапистки марки бира, заедно с Achel, Westmalle, Westvleteren, Chimay, Orval, Rochefort и Engelszell, Tre Fontane, Spencer, Zundert, които имат правото да носят знака „Автентичен трапистки продукт“ (Authentic Trappist Product), обозначаващ спазването на стандартите на „Международната трапистка асоциация“.

0
продукти

Monyo

MONYO Brewing, една от първите пивоварни с нова вълна в страната, е основана през 2014 г. от Адам Пейн и Németh Anti Kőbánya, с цел създаване на крафт бира 2.0. 

0
продукти

Mad Scientist

Mad Scientist е унгарска пивоварна със седалище в Будапеща, основана от Csaba Tarján, Tamás Szilágyi и Gerg? Závodszky през 2016 г. Пивоварната им е базирана в стара индустриална сграда, построена през 1912 г., която по-рано е домакин на пивоварна F? Városi Serf? Z? Веднага след фондацията си, те издават манифеста на Kraft Beer, където създават своите принципи на варене по отношение на качеството.
Те носят лабораторни палта и предпазни очила по време на бирени фестивали, имитирайки Breaking Bad style, и имат лабораторен стил в кръчмата на Szimpla в Будапеща. Дизайнът му на бира е много отличителен, а всички етикети са създадени от унгарския дизайнер Андраш Бараняи.

0
продукти

Moor

Moor Brewing Co е основана през 2007 г. от калифорнийците Джъстин Хоук. Философията на Moor е съчетаването на най-доброто от бирените светове: естествено замъглените бири на Германия, ароматите на хмел в Америка и вторичната повторна ферментация, която, британците, познаваме и обичаме. Всички бири са нерафинирани и вегански, като нашите фаворити са Nor'hop Pale Ale и All Dayer Session IPA.

0
продукти

O'Hara's

Carlow Brewing Company, известна още като O'Hara's Brewery, е независим семеен бизнес, създаден през 1996 г. и един от пионерите на ирландското занаятчийско производство. Разположен в сърцето на традиционния за Ирландия традиционен малцов и хмелов регион „Долината на бароу“, който има силни исторически връзки с ирландската пивоварна индустрия, ние сме горди, че сме начело на новата вълна на ирландското занаятчийско производство от почти 17 години.

0
продукти

Nirvana

  Пивоварна Nirvana беше лансирана през 2017 г. от семейство любители на бирата с проста мисия;  да се посвети изцяло на създаването на качествени занаятчийски бири без алкохол.  Идвайки от семейство на любителите на бирата, когато бащата на основателя на Беки Джим стана на възраст , тя искаше да гарантира, че той ще продължи да се чувства социално ангажиран и да види отново лицето му да светне, когато му подаде бутилка.  Оттогава Nirvana отвори изцяло нов свят на страхотна дегустация на бира без алкохол за нарастващо движение на хора, които обичат да се забавляват, но запазват сетивата си непокътнати. 

0
продукти

Pang Pang

Пивоварната PangPang е известна със своите уникални, ръчно изработени бири и нетрадиционни методи за варене.През 2010 г. тогавашният 25-годишен Фредрик Тунедал тръгва да стартира първата крафт пивоварна за бира Stockholms. За да покаже ангажимента си към проекта, Фредрик реши да татуира името на фирмата на юмруци:
"Знаех, че ще е трудно и че понякога бих искал да се откажа. Татуирането на PangPang на кокалчетата ми беше начин да се уверя, че няма да се откажа." Днес PangPang е една от най-влиятелните пивоварни в северния регион.

0
продукти

Rakovnik

Традиционната пивоварна в Раковник , също пивоварна Bakalář , е пивоварна в Раковник , която работи от 15 век. Тази пивоварна вари бира под марката Bakalář и с експортните марки Černovar и Pražačka . Пивоварната в Раковник имаше мотото Unus papa Romae, необичаен portus Anconae, una turris Cremonae, una ceres Raconae - "Един папа в Рим, едно пристанище в Анкона, една кула в Кремона, една бира в Раковник (уникална бира от Раковник)".

0
продукти

Rochefort

Пивоварна Rochefort ( Brasserie de Rochefort ) е белгийска пивоварна, която произвежда три бири, обозначени като бира Trappist . Пивоварната се свързва с абатството Рошфор , възникнало през тринадесети век. Сегашната пивоварна е от 1899 година.Най-ранното споменаване на пивоварна в манастира датира от 1595 г. Абатството и неговата пивоварна са затворени през 1794 г. Абатството е възстановено през 1887 г., а пивоварната е възстановена през 1899 г. [1] В момента живеят около петнадесет монаси в Абатство Рошфор. Водата за бирата се черпи от кладенец вътре в манастирските стени. Rochefort използва малцове от тип Pilsener и Мюнхен , и хмел Hallertau и Golding .

1
продукти

RINGWOOD

Пивоварна Ringwood е малка пивоварна в края на Нова гора в Хемпшир, Англия, близо до границата с Дорсет. Емблемата за пивоварната е глиган. Съществуват записи от началото на 19 век на четири пивоварни, едната собственост на банкер на име Стивън Тункс, които са стояли на мястото на днешната пивоварна Ringwood. От четирите днес никоя не оцелява. Последният затворил през 1923 г. е Картърс на Уест Стрийт.
През 1978 г. е създадена Пивоварна Ringwood.

0
продукти

ROTHBEER

Ние сме един от пионерите на унгарската крафт бира. Ние сме пивовари по договор, ние си правим бирата в пивоварните на Főzdepark в Будапеща.

0
продукти

Royal Cat

Какво е ROYAL Cat?
Идеята ROYAL Cat се дължи на много изпити литри бира. Нашите пивовари са опитали над 1000 различни бутикови, манастирски, и комерсиални бири, на база на които са създали ROYAL Cat, Belgium Golden Ale. Те са предоставили целият си опит, събран в едно - водещ до най-перфектният вкус за тях - ROYAL вкусът.

0
продукти

Schneider Weisse

Шнайдер Вайс (на немски: Schneider Weisse) е марка немска вайс бира, която се произвежда от баварската пивоварна „Г.Шнайдер унд Зон“ (G.Schneider & Sohn) в гр. Келхайм, Германия.
Пшеничната бира „Шнайдер Вайс“ се вари от 1872 г., когато основателят на компанията, Георг Шнайдер, придобива старата мюнхенска пивоварна „Weisses Brauhaus“ и получава лиценз за производство на бира от баварския крал Лудвиг II. През 1927 г. собствениците, които са потомци на Георг Шнайдер, разширяват дейността си и създават пивоварни и в градовете Келхайм и Щраубинг. След като пивоварната в Мюнхен е разрушена през 1944 г. от бомбардировките на съюзническата авиация, цялото производство се премества в Келхайм, където бирата се произвежда и до днес.
Награди: Australian International Beer Awards: златен медал (2008), сребърен медал (2006, 2009, 2010), бронзов медал (2011).

0
продукти

St. Bernardus

„Сент Бернардус“ (на нидерландски: Sint Bernardus, изписва се и като St. Bernardus) е марка белгийска абатска бира, произведена и бутилирана в пивоварната „St. Bernardus Brouwerij“ в село Вату (Watou) – квартал на град Поперинге (Poperinge), окръг Ипер, провинция Западна Фландрия, Северозападна Белгия.

0
продукти

Tempest

Гавин и Аника Майклехон се срещат в пивоварна в Канада, преди да обиколят света заедно и накрая да се установят в Нова Зеландия. Именно там, по време на работа като готвач, Гавин започнал да готви вкъщи в гаража си в Крайстчърч. Това е и цялата мотивация, необходима за връщане в Шотландия и правене на бири, които да съответстват на качеството на кулинарните творения на Гевин.
След това, през април 2010 г. те създават пивоварната в излязла от употреба мандра и историята Tempest започва.

0
продукти

STONE'S

Stone Brewing (преди Stone Brewing Co.) е пивоварна със седалище в Ескондидо, Калифорния, САЩ. Основана през 1996 г. в Сан Маркос, Калифорния,  това е най-голямата пивоварна в Южна Калифорния.  Въз основа на обема на продажбите през 2016 г. това е осмата по големина крафт пивоварна в Съединените щати.Stone Brewing се оценява като "пивоварна от световна класа" от двата най-големи уебсайта за любители на бирата, RateBeer и BeerAdvocate. 

 

1
продукти

Timmermans

Тimmermans, най-старата пивоварна за ламбик бира в света, продължава семейната традиция от над 300 години. Член на „Селекцията на най-добрите бири“ на Антъни Мартин от 1993 г., Тимерманс успешно въведе известна степен на иновации и оригиналност, като все още запазва своята автентичност и ноу-хау.
Днес пивоварната предлага богата гама освежаващи и плодови бири, съчетаващи традицията и съвременните вкусови тенденции.

0
продукти

Weihenstephan

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan ( Баварска държавна пивоварна на Weihenstephan ) е немска пивоварна, разположена на мястото на бившето абатство Вейхенстефан във Фрайзинг , Бавария . През 2014 г. общата продукция е 382 411 хектолитра (325 819 щатски долара ).  Пивоварната се рекламира като „Най-старата пивоварна в света“, въпреки че това твърдение е оспорвано.

0
продукти

Westmalle

Westmalle Brewery ( Brouwerij der Trappisten van Westmalle ) е трапистка пивоварна в абатството Уестмал , Белгия . Произвежда три бири, определени като Trappist бира от Международната асоциация на трапистите . Westmalle Tripel е кредитиран за това, че е първият златист силен блед ейл, използвал термина Tripel . 

1
продукти

Williams Bros

 Williams Bros Brewing е шотландска семейна микропивоварна, основана и управлявана от братя Брус и Скот Уилямс.

0
продукти

Ломско пиво

Пивоварната е основана в Лом през 1894 г. от чехите Б.Малотин и В.Хозман . Фабричната сграда е построена от ломския строител Русин Петров по проект на чешкия технолог-пивовар Мамер. Строителството завършва през пролетта на 1885 г. Пивоварната произвежда бира по технология с процес на бавно отлежаване и естествена газировка, което я нарежда като една от малкото такива на Балканите.

0
продукти

Wychwood

Wychwood Brewery е пивоварна в Witney, Oxfordshire, England, собственост на Marston's.  Водещата марка на компанията е Hobgoblin, 5,2% кафяв ейл. 
Всяка година Wychwood Brewery произвежда около 50 000 барела (8 200 000 литра) от ейла  и е най-голямата пивоварна организация на биологични ейли в Обединеното кралство. Филтрираните и бутилирани бири от Уичвуд се изнасят по целия свят, включително Северна Америка, Германия, Швеция, Франция, Австралия, Русия, Япония, Израел и Сингапур.
Пивоварната е известна със своите произведения, базирани на характер на етикети, вдъхновени от митовете и легендите около древната гора Уичвуд.

0
продукти

WHITE STORK

White Stork е пивоварна „Gipsy“ (a.k.a. Ghost / Pirate / Nomad / Contract Brewery каквото и да кажете). Ние не притежаваме наше пивоварно оборудване и не ни интересува. Това ни дава възможност да направим възможно най-доброто качество и разнообразие от бира в най-добрите избрани пивоварни и да можем да преоткриваме себе си и нашите бири непрекъснато. Вярваме в алхимията на крафт бирата, така че бъдете готови да се изненадате! Всички бири на Белия щъркел са нефилтрирани, непастьоризирани и съдържат само натурални продукти.

0
продукти

Sierra Nevada

Оказва се, че добрата бира може да направи много добро.

Разтърсихме нещата през 80-те и това помогна да стартира бирена революция, която е в пълна сила днес. Кен Гросман стартира Сиера Невада със собствено ръчно изградена пивоварна. През 1980 г. тази “пачуърк” от тръби, помпи и резервоари започва да прави бири, които завинаги променят хода на американското пивоварство.

0
продукти
0
продукти
0
продукти

Glenfarclas

Glenfarclas Single Highland Malt Scotch Whisky

• Glenfarclas се произвежда от  J & G Grant – независима семейна компания.
• Мотото им ‘Духът на независимостта’ (‘The Spirit of Independence’) представлява свободата на Glenfarclas да бъдат безкомпромисни в стремежа си да произвеждат най-високо качество единичен малц от Хайлендс. 
• Glenfarclas е прочут с традиционният си плътен и добре балансиран „шери” стил и се бутилира винаги в натуралният си цвят, без оцветители.
• Само най-добрите съставки, съчетани с уникалната големина и форма на медните казани, традиционни методи на дестилация, специално подбрани дъбови бъчви, местоположението на складовите и собственият стил определят окончателният уникален характер на Glenfarclas.
• Основното портфолио на Glenfarclas включва 10 годишен12 годишен15 годишен21 годишен25 годишен30 годишен40 годишен и ‘105’ „cask strength”, като се предлагат и други специални издания.
• Стартирала през 2007, серията семейни бурета („The Family Casks”) е уникална колекция от 43 едномалцови уискита от едно буре (single casks), всяко от които бутилирано в годините от 1952 до 1994, по едно буре в съответната година.
• Glenfarclas Single Highland Malt Scotch Whisky продължава да впечатлява групите от дегустатори на национални и международни конкурси, година след година. Потвърждава думите на един велик конкурентен дестилатор от 1912, „малца е кралят на всички уискита – Glenfarclas триумфира на всички крале (“of all the whiskies malt is king – of all the kings Glenfarclas reigns supreme”).

2
продукти
0
продукти

Douglas Laing & Co

Създадена през 1948 г., Дъглас Лейнг е водещ независим блендер и бутилиращ специалист, специализиран в създаването на занаятчийски, малки партиди и шотландски уискита от една бъчва. Ръчно подбрано от най-добрите и често редки запаси, налични в цяла Шотландия, нашето уиски ви се предлага по предназначение на дестилатора: с висока алкохолна сила и гордо, без студено филтриране или добавен цвят.

1
продукти

Bowmore

Bowmore е най-старата лицензирана дестилерия на остров Айла. Усъвършенстваме занаята си повече от 240 години и все още го правим и до днес.

0
продукти

El Dorado

EL DORADO RUM

Най-добрият ром в света за повече от 300 години

В световното производство на ром, качеството е естествен резултат от вековният опит в примеса, дестилирането и отлежаването на тази напитка. Demerara Distillers има всички тези приоритети плюс уникалната възможност да произвежда най-добрият ром в света. За тази цел тя запазва традиционните методи и стандарти на една стара индустрия, съчетана с модерни технологии.
Компанията е единствен производител на световноизвестният ром Демерара (Demerara Rum), чието име произхожда от едноименната област в Гвиана.
Продукти на тази отлична традиция са семейството класически ромове на Demerara - Бял Ром Ел Дорадо (El Dorado Superior White Rum) - „Бялото злато на Гвиана”, лекият и нетръпчив Златен Ром Ел Дорадо (El Dorado Gold Rum) и богатият на аромати Тъмен Ром Ел Дорадо (El Dorado Dark Rum). Истинските ценители познават изисканият Спайс Ром Ел Дорадо (El Dorado Spiced Rum), представляващ комбинация от натурани подправки и 5 годишен ром, а несъмнено най-добрият, най-уникалният от всички и неслучайно печелещ последователно толкова златни медали през последните години и наградата „Най-добър ром в света” е 15 годишният Ром Ел Дорадо Специална Резерва (El Dorado 15 YO Rum Special Reserve). По-малкият му брат, но също оценен с множество награди е Ел Дорадо 12 годишен Ром (El Dorado 12 YO Rum), отново отличаващ се с индивидуален вкус, а „най-старият” в семейството на отлежалите ромове на Demerara е Ел Дорадо 21 годишен ром Специална Резерва - величествено качество ром, каквото навярно бихте очаквали (имайки в предвид отново множеството медали и награди, пък и достойната му за преклонение възраст).
Разгледайте повече (в менюто от ляво) за тези превъзходни видове ром с марката Eл Дорадо (El Dorado), уникалните по рода си дестилатори и вековните традиции в производството на ром и непременно им се насладете.

3
продукти

PLANTATION RUM

Ромовете Плантейшън (Plantation) са уникални в света на високоалкохолните напитки. Те започват живота си, като най-добрия дестилат от разилични точки на Карибския басейн се зарежда в екс-бърбън бъчви (Американски дъб) и отлежава в своята „младост” в тропически климат. Следва пътешествие за рафиниране през Атлантика до Европа, където ромовете се прехвърлят във френски дъбови бъчви и ромовете навършват зрялост в умерен, континентален климат. Резултатът е комплексен, сочен, многопластов ром, който няма да откриете другаде.

1
продукти
0
продукти

Educa

Аĸо сте сред запалените почитатели на пъзелите, със сигурност познавате ĸачеството на Еduса – испансĸата ĸомпания, чиито пъзелни ĸартини са се наложили с прецизност, невероятна изработĸа, използването на възобновяеми и еĸологично чисти суровини и неподражаем дизайн.

А историята на марĸата започва преди повече от веĸ в Испания и по-ĸонĸретно през 1894 г. Тогава е основана ĸомпанията Воrrаѕ Рlаnа, а Еduса е нейна марĸа, доĸазала се и наложила висоĸ стандарт на световния пазар с образователни игри и пъзели. Днес продуĸтите Еduса са добре дошли в повече от 75 страни по целия свят.

Абсолютно признание Еduса Воrrаѕ получава през 2011 година, ĸогато е обявена за най-известната марĸа за играчĸи, пъзели и образователни игри сред испансĸите семействата с деца под 12 години. Този извод е на базата на проучване на АІЈU'ѕ* Тоу Маrкеt Оbѕеrvаtоrу (*АІЈU: Тесhnоlоgісаl Іnѕtіtutе fоr Тоуmакіng), извършено в сътрудничество с испансĸото Mинистерство на промишлеността, туризма и търговията.

0
продукти

EUROGRAPHICS

Когато всичĸо се прави с огромно желание и сърце, но и с истинсĸи професионализъм, ĸогато преценяваш правилно силите си и не подценяваш ĸонĸурентите – нещата се получават по най-добрия и бърз начин. Bсичĸо това доĸазва с историята си ĸанадсĸата ĸомпания “Еurоgrарhісѕ”, превърнала се за почти 30 години в един от водещите арт издатели и производители на пъзели не само в Северна Америĸа, но и на други ĸонтиненти.

Компанията е известна със своята богата селеĸция от ĸачествени продуĸти и отлично обслужване на ĸлиентите. Основана през 1987 г., Еurоgrарhісѕ е нараснала значително, тръгвайĸи от малъĸ дистрибутор на постери, до днешните мащаби на един от основните играчи на пазара на арт пъзели, аĸсесоари за пъзели, пощенсĸи ĸартичĸи, арт чанти, щандове за излагане на различни стоĸи, дигитални принтове на фотохартия, арт хартии, ĸарти за игра и др.

1
продукти
1
продукти
0
продукти

CONTIGO

Contigo има решение за Вас - чаши, които не подливат и не текат, като в същото време запазват температурата на топлата или ледена напитка с часове, гарантирайки максимална наслада. Термо-чашите, бутилките за вода, детските чаши и другите продукти на Contigo, са създадени за практичните потребители, които търсят елегантни решения на ежедневните предизвикателства. Широката гама лесни за използване чаши, кани и бутилки за дома, за път и за спорт съчетават стил и издръжливост, елегантност и  здравина - идеалната комбинация от фукционалност и естетика. Много от продуктите са носители на престижни награди за дизайн, което е поредното доказателство дза уникалността на Contigo.

4
продукти
0
продукти

Glencairn

Може да е отнело няколко десетки години за да пристигне и при вас, но уискито вече има своя чаша … НАЙ-НАКРАЯ!
Създадена с много усилия, за да може да се увеличи максимално насладата от него. В основите на дизайна й лежи традиционната чаша за дегустация на уиски, използвана от блендърите по света.
Изправената гърловина позволява по-лесно пиене, в сравнение с традиционната дегустационна чаша за уиски, като също така запазва ароматите на нос. Широката и заоблена част на тялото благоприятства правилното оценяване на цвета на уискито, а солидната основа е замислена да бъде удобна в ръката.
Днес чашата Glencairn може да се види във всяка една дестилерия в Шотландия, Ирландия, Уелс, а също така и на много места в САЩ. Тя печели множество световни отличия, включително и Наградата на Кралицата – най-престижната бизнес награда в Обединеното Кралство.

7
продукти
0
продукти

Marcati

Компанията GAGLIANO MARCATI snc принадлежи на семейство Marcati. Модерно оборудваната фабрика е разположена на 15 км от Верона, в Сомакампаня. Тук се произвеждат ликьори, дестилати и сиропи. Производствената дейност и оборудването са напълно модернзирани и наскоро обновени - нови бутилирщи линии, реорганизирани и разширени складове, обновени офиси.

История
Историята на Маркати започва в далечната 1919, когато семейната аптека се използва и като лаборатория от двамата братя Пиетро и Луиджи Маркати, където изследват и подобряват рецепти за направата на настойки и ликьори. Скоро продуктите стават добре познати и високо ценени,  търсенето нараства и това налага да се разшири бизнеса – през 1929 построяват първите офиси във Верона, които по-късно биват разрушени през Втората Световна война. Трите поколения Маркати, които се сменят в управлението през този век са успяли да съхранят корените и винаги са гарантирали качеството на местните ликьори и традиции в производството. След войната, Джузепе – синът на Пиетро решава да възобнови дейността на компанията и започва работа наново, като в началото на шейсетте се поставят основите на реалните бизнес отношения, подкрепени от последвалото изграждане на новата фабрика в Сомакампаня.

Богатството от аромати и висококачествените продукти на Маркати са причина за бързо развиващият се пазар на марката. Развитието продължава и през осемдесетте, когато фирмата започва да изнася първо в Европа, а после и в други страни. Днес, продукти с марката Маркати могат да бъдат намерени в повече от 25 страни по света. Синовете Пиетро и Андреа и Дъщерята Мария Паула са последното поколение, което в момента управлява компанията и с правилната стратегия за управление и непрекъснатото доказване на качеството на продуктите полагат основите на бързото и успешно развитие.

Традицииите следват неразделно желанието за развитие и креативност на всички от екипа, като в основата стоят изследвания , непрекъснати обучения и грижи. Технологии и иновативни методи се проучват и се въвеждат непрекъснато, за да се обновява дружеството като цяло. Маркати се основават изцяло на балансирането на тези два принципа – традиции и технологични иновации. Следвайки философията си компанията наскоро започва проект за реновиране на бизнеса, инсталирани са нови бутилиращи линии, преустройва и разширява складовете, и преустройва управлението. Обръща се специално внимание на развитието на вкусовете и новите тенденции на пазара, като вече обновената продукция е способна да отговори на изискванията на все по-взискателния и селективен пазар. Хармонията във вкусовете, проучванията в областта на най-добрите есенции, избора на най-качествени материали и суровини, комбинирани с текущия контрол на етапите на производство, са фактори, оформили значението на Маркати и са ги превърнали в компания – еталон.
Продуктите успяват и на международни пазари, благодарение на тяхното високо качество и разновидност от аромати и вкусове.

0
продукти

Zaara Estate

Zaara Estate е бутикова винарна с хотел, ресторант и релакс център, разположена в живописната Сакар планина, с. Главан

0
продукти

Lenea

Винарска изба Мараш е създадена през 2009 година с цел да произвежда високо качествени Вина и Ракии.

През 2008 година проекта стартира с засаждане на 450 декара Винени лозя в землището на с.Недялско, Община Стралджа, Област Ямболска.

Отглеждат се:

белите сортове - Шардоне,Траминер,Мускат О'тонел,Мускат Пети Гран,Совиньон Блан,Коломбард,Семион 

червени сортове - Каберне Совиньон,Каберне Фран,Мерло,Сира,Малбек,Пети Вердо

Винарната се намира в гр.Стралджа, Югоизточна Тракийска низина регион известен в миналото със своите традиции при отглеждане и производство на Вино и Високо алкохолни напитки

Първата винарска кампания на ВИ Мараш е през 2010 година.

Екипа използва модерни технологии при отглеждане на лозята. При производството на вино се прилагат минимални технологични намеси с цел запазване на сортовия характер и изразяване на района и тероара.

Произвеждат се Бели,Червени и Розе Вина от различни типове Сухи, Полу-сухи, Полу-сладки и Десертни. 

Брандовете които ВИ МАРАШ развива са: MARASH, LENEA, MEANDRA, M'Series и ракия ERKESIA

ВИ МАРАШ разполага с 6000 хектолитра неръждаем съдов капацитет в съдове от 10ha do 500ha. Винифицират се малки лимитирани партиди които отлежават в Френски и Американски дъбови бъчви.

През 2018 година в партньорство ВИ Мараш отглежда лозов масив в Източен Черноморски регион в землището на с.Белоградец, Община Ветрино, Област Варна с площ 382 декара

Отглеждат се:

белите сортове-Димят,Шардоне,Совиньон Блан,Ризлинг,Мускат О'тонел,Траминер,Варненски Мискет и Врачански Мискет

червени сортове - Пино Ноар, Сира, Каберне Совиньон, Каберне Фран и Малбек

7
продукти

Lenea

Винарска изба Мараш е създадена през 2009 година с цел да произвежда високо качествени Вина и Ракии.

През 2008 година проекта стартира с засаждане на 450 декара Винени лозя в землището на с.Недялско, Община Стралджа, Област Ямболска.

Отглеждат се:

белите сортове - Шардоне,Траминер,Мускат О'тонел,Мускат Пети Гран,Совиньон Блан,Коломбард,Семион 

червени сортове - Каберне Совиньон,Каберне Фран,Мерло,Сира,Малбек,Пети Вердо

Винарната се намира в гр.Стралджа, Югоизточна Тракийска низина регион известен в миналото със своите традиции при отглеждане и производство на Вино и Високо алкохолни напитки

Първата винарска кампания на ВИ Мараш е през 2010 година.

Екипа използва модерни технологии при отглеждане на лозята. При производството на вино се прилагат минимални технологични намеси с цел запазване на сортовия характер и изразяване на района и тероара.

Произвеждат се Бели,Червени и Розе Вина от различни типове Сухи, Полу-сухи, Полу-сладки и Десертни. 

Брандовете които ВИ МАРАШ развива са: MARASH, LENEA, MEANDRA, M'Series и ракия ERKESIA

ВИ МАРАШ разполага с 6000 хектолитра неръждаем съдов капацитет в съдове от 10ha do 500ha. Винифицират се малки лимитирани партиди които отлежават в Френски и Американски дъбови бъчви.

През 2018 година в партньорство ВИ Мараш отглежда лозов масив в Източен Черноморски регион в землището на с.Белоградец, Община Ветрино, Област Варна с площ 382 декара

Отглеждат се:

белите сортове-Димят,Шардоне,Совиньон Блан,Ризлинг,Мускат О'тонел,Траминер,Варненски Мискет и Врачански Мискет

червени сортове - Пино Ноар, Сира, Каберне Совиньон, Каберне Фран и Малбек

0
продукти

FLOW

Flow Cacao Roasters е малка семейна пекарна за какаови зърна, в която създаваме ръчно чист шоколад за пиене и какаови супер похапванки директно от какаовите зърна.

Вдъхновени от традициите на Маите и местното население на Латинска Америка и Карибите, разкриваме един по-различен и изчистен начин на консумация на какао.

С пътешествията ни в страни от Централна Америкa и Карибите, посещенията на различни ферми и срещите с хората, които го отглеждат, оценяваме още повече тежката работа и прецизност, които се крият зад всяко какаово зърно и шоколадово творение. Работейки в прозрачност и етичност с избраните от нас произходи какао и кооперативи, се надяваме да създадем по-лична и директна връзка между теб, историята и хората, които стоят зад всяка чаша шоколад или какаова похапванка.

 

ПРОДУКТИТЕ

Чистият истински шоколад за пиене, който е част от ежедневието на хората от Мексико и Гватемала, е в основата на вдъхновението за нашите продукти. 

Вярваме, че какаото трябва да бъде основната съставка във всичко шоколадово и затова използваме само специални сортове фино какао с единен, проследяем произход и натурални съставки - подправки, ядки, сушени плодове и органична  кокосова захар.

Продуктите ни са създадени с цел да бъдат както вкусни, така и функционални - полезни за тялото и ума. С високото съдържание на какао идват и неговите ползи - антиоксиданти, магнезий, калий, мед и нежната дълготрайна енергия. Научи повече за ползите от какаовите зърна тук.

Прочети повече за съставките тук.

Всички наши продукти са:

  • веган
  • 100% натурални
  • без глутен
  • без консерванти, стабилизатори и други излишни добавки
  • създадени директно от вкусни какаови зърна

 

ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ МОМЕНТИ. ВСЕКИ ДЕН

В Мексико има красив израз, който прекрасно рисува важното място на какаото за тях - "Какаото е за тялото, пяната е за душата". Защото чаша истински шоколад носи здраве и щастие за тялото и за душата, когато е приготвен с внимание и уважение от момента на беритба на каковите зърна до отпиването на топла глътка шоколад.

Важно е да намираме специални моменти в ежедневието си. Моменти на тишина и време за себе си, моменти на споделяне, моменти на истински смях и спокойствие. Продуктите ни са направени с цел да бъдат изживяване и част от дневните ни ритуали, да събудят любопитство, вкусове и спомени, да бъдат миг пауза в забързания ден.

1
продукти